Activiteiten gedaan

Kantoorbezoek aan Prakken d’Oliviera

Donderdag 16 januari brengen we met ELSA Amsterdam een bezoek aan advocatenkantoor Prakken d’Oliveira! Dit is een bijzonder kantoor gehuisvest in een mooi pand naast het Tropenmuseum in Amsterdam-Oost, dat werkzaam is op de gebieden internationaal recht, strafrecht en vreemdelingenrecht.                                                                                                                                           Zij staan bekend om hun grote zaken zoals het terughalen van kinderen van Syriëgangers, ‘de moeders van Srebrenica’ en de zaak van Lili en Howick, maar houden zich ook bezig met de ‘klassieke’ zaken. Hierbij hebben ze een focus op de mensenrechten. De advocaten bij dit kantoor staan bekend als experts in hun vakgebied, we zijn dan ook erg blij dat we met een aantal studenten langs mogen komen (https://www.prakkendoliveira.nl/nl/nieuws). 

De 16e worden wij ontvangen door advocaat Lisa-Marie Komp. Zij zal ons die dag vertellen over haar werk als advocaat en dit bijzondere kantoor. Na afloop is er gelegenheid om kennis te maken met de juridische medewerkers. Dit is een mooie manier om op een informele manier kennis te maken met een kantoor, om inzicht te krijgen in hoe het werk van een advocaat er in de praktijk op een dagelijkse basis uitziet en alle vragen die je hebt over het werken als advocaat te kunnen stellen. 

Meld je hier aan voor het bezoek. Er is ruimte voor 20 studenten. Het bezoek is van 16.30 tot ongeveer 18.00 uur.

Afgelopen donderdag bezocht ELSA Amsterdam het kantoor van Prakken d’Oliveira. Dit kantoor is o.a. gespecialiseerd in mensenrechten, internationaal (straf)recht en vreemdelingenrecht. Tijdens dit kantoorbezoek hadden onze leden de gelegenheid om op een informele manier kennis te maken met het kantoor.
Advocate Elles ten Vergert heeft ons ontvangen bij het kantoor. Zij heeft een aantal zaken behandeld waaraan ze heeft gewerkt, waaronder de spraakmakende Shell-rechtszaak in Nigeria.
Daarnaast kregen we een kijkje in het werk van een (mensenrechten)advocaat in het algemeen. Na afloop hebben we nog even lekker geborreld met mevrouw Ten Vergert en haar collega’s.