Since
0
Members worldwide
0
National groups
0
Local groups
0
European Law Students’ Association

“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity

ELSA (The European Law Students’ Association) is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke en non-profitvereniging, gerund door en voor rechtenstudenten en jonge juristen die geïnteresseerd zijn in academische en persoonlijke ontwikkeling bovenop hun studie. ELSA biedt hen de mogelijkheid om hun bestaande vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden op te doen en medestudenten en juridische professionals te ontmoeten in heel Europa.

ELSA werd op 4 mei 1981 opgericht in Wenen door studenten uit Polen, Oostenrijk, Hongarije en West-Duitsland. Het doel van de vereniging was om internationale betrekkingen tussen studenten achter het “IJzeren Gordijn” te stimuleren. Tegenwoordig is ELSA ‘s werelds grootste onafhankelijke vereniging van rechtenstudenten, met meer dan 60.000 leden, vertegenwoordigd aan meer dan 432 juridische faculteiten in 44 landen, van Ierland tot Azerbeidzjan en van Finland tot Malta.

De activiteiten van ELSA omvatten een grote verscheidenheid aan academische en professionele projecten en evenementen die worden georganiseerd om onze visie te eren en onze leden de mogelijkheid te bieden te groeien. Voorbeelden van onze activiteiten zijn onze grote pleitwedstrijden, de mogelijkheid voor leden om belangrijke vergaderingen van organisaties zoals de VN en WIPO bij te wonen, Summer Law Schools en ons Student Trainee Exchange Project.

ELSA Amsterdam

“Shaping the future of legal professionals

ELSA Amsterdam is sinds 1990 één van de acht lokale groepen in Nederland, naast Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Tilburg, en vertegenwoordigt een bruisende gemeenschap van rechtenstudenten en jonge juristen in de Nederlandse hoofdstad. Als onderdeel van het wereldwijde ELSA-netwerk streven we ernaar onze leden te inspireren en te ondersteunen in hun juridische reis.

Ons doel is om de juridische horizon van onze leden te verbreden door middel van een breed scala aan activiteiten, waaronder academische wedstrijden, seminars, conferenties en (internationale) uitwisselingsprogramma’s. We leggen de nadruk op netwerken en bieden unieke kansen om contact te leggen met professionals in de juridische wereld.

Bij ELSA Amsterdam geloven we in het belang van persoonlijke ontwikkeling en bieden we een gemeenschap waarin leden hun persoonlijke en professionele vaardigheden kunnen ontwikkelen en waardevolle connecties kunnen opbouwen.