BEDRIJFSPROFIEL

Sdu

Informatie

Sdu is dé dienstverlener voor professionals die werken met wet- en regelgeving. Wij maken wetten en regels optimaal toegankelijk en toepasbaar. Met de slimme inzet van content, data en technologie ontwikkelen we innovatieve oplossingen die werkprocessen optimaliseren. Sdu biedt jou als student een betrouwbaar en ruim aanbod om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Naast studieboeken zoals de Sdu Wettenbundel, bieden wij online juridische en fiscale databases zoals OpMaat en NDFR en de supersnelle juridische zoekmachine Rechtsorde. Meer weten over het aanbod voor studenten? Ga dan naar onze studentenpagina.

Studieboeken

Ontdek ons uitgebreide assortiment van recent verschenen studieboeken, waaronder de Sdu Wettenbundel. De bundel bevat alle wet- en regelgeving op het gebied van staats- en bestuursrecht, burgerlijk(proces)recht en straf(proces)recht. De wet- en regelgeving is toegankelijk door een slim zoeksysteem, praktische zelfklevende tabs, handige margeteksten en een uitvoerig trefwoordenregister. Met drie handzame delen neem je de boeken makkelijk overal mee naartoe. Zo studeer je waar en wanneer jij wilt.

Bestel alle studieboeken (vanaf 2 stuks) bij ons met 5% korting met de code STUDENT5.

Naast de studieboeken bieden wij de Sdu Wettenbundel ook online aan. Voor studenten is deze online omgeving volledig gratis. Je bestelt deze via onze webshop.

Scriptieprijzen

Ieder jaar zetten wij uitmuntende masterscripties in de schijnwerpers. Heb jij een masterscriptie geschreven binnen het arbeidsrecht, sociaal recht of financieel recht? En is deze beoordeeld met een 8 of hoger? Dan kun je je inschrijven voor de Sdu scriptieprijzen van het Tijdschrift Arbeidsrecht in de Praktijk (TAP) of van het Tijdschrift Financieel recht in de Praktijk (FRP). De winnaars worden uitgenodigd om hun scriptie te bewerken tot een artikel in een van de tijdschriften. Naast dat jouw masterscriptie breed wordt gecommuniceerd onder specialisten, win je ook nog eens €500! Zo maak je kans op een vliegende start van je carrière.

Stagiair Advocatie

Advocatie is al ruim twintig jaar hét nieuwsplatform voor de legal professional, dat maandelijks door 80.000 unieke bezoekers wordt bezocht. Twee keer per week verschijnt een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws, columns en exclusieve interviews. Verder wordt twee keer per jaar het Advocatie Magazine uitgebracht met inspirerende thema’s zoals de jaarlijkse Gouden Zandlopers-uitreiking, de Stand van de Advocatuur en legal tech. Alle relevante onderwerpen kortom, die impact hebben op juridische professionals. Wij zijn voor dit platform op zoek naar een stagiair (vanaf 24 uur per week).

De Advocatie-redactie is elke werkdag aan het nieuwsjagen: van korte actualiteit tot juridische transfers en diepgaande achtergrondstukken. Je onderhoudt de redactie social media, coördineert andere schrijvers en brengt twee keer per jaar een honderd pagina’s tellend magazine uit. Als stagiair ga je volwaardig meedraaien met deze redactie. Idealiter draai je circa zes maanden mee, maar ook een stageplek voor een kortere periode behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan in overleg met de redactie en Advocatie-uitgever nagedacht worden over een stageopdracht. Dit bijvoorbeeld in de vorm van een social media-plan of onderzoeksjournalistiek-artikel.

Jouw krachten
– Je studeert journalistiek, communicatie, rechten of een andere relevante studie
– Belangrijker dan wat je studeert is voor ons een ‘journalistiek hart’ (oog voor nieuws, creatief met artikelideeën et cetera) en affiniteit met het recht of de juridische wereld
– Je hebt een vlotte pen en een gezonde portie lef
– Je bent handig met de (nieuwste) social media
– Enige kennis van opmaak (Photoshop e.d.) en het editen van video’s is een pré

Hoe wij jouw krachten versterken
Een stageplek binnen Sdu op een afdeling waar diverse professionals op het gebied van journalistiek, publishing, content, marketing en sales samenwerken. Natuurlijk heb je intensief contact met een professionele, gedreven redactie. Je zal actief worden betrokken bij het redactiewerk en meedenken over de te varen koers en artikelideeën. Wij verwachten dat je minimaal 24 uur per week inzetbaar bent op kantoor in Den Haag (nabij station Voorburg). Daarnaast is thuiswerken in overleg mogelijk. Je kunt rekenen op een stagevergoeding.

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier of neem contact op met Naomi van Nunspeet voor meer informatie over deze vacature.

Naomi van Nunspeet
Redacteur Advocatie
n.v.nunspeet@sdu.nl
06 11 33 99 50

Contact

Wij beantwoorden graag je vragen. We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur op telefoonnummer (070) 378 98 80. Je kan je vraag ook stellen via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.