STEP: Student Trainee Exchange Programme

STEP staat voor ‘Student Trainee Exchange Programme’. Het behelst een van de meest traditionele, kenmerkende en gerenommeerde projecten die ELSA als organisatie te bieden heeft. STEP omvat een international stageprogramma van ELSA dat studenten de kans biedt om werkervaring op te doen in het buitenland, waarmee zij tevens in de gelegenheid worden gesteld de sfeer binnen een exotische cultuur te kunnen proeven.

De vertegenwoordiging van ELSA in meer dan 40 landen op het Europese continent brengt met zich mee dat de stages die via STEP worden aangeboden op tal van verschillende plaatsen worden volbracht en daarom ronduit divers zijn! Eventueel voorziet STEP zelfs in een stage buiten Europa, zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Aldus heeft de STEP-stagiair in spe een ruim scala een stage-mogelijkheden tot zijn beschikking: de keus valt natuurlijk op de plek die het meest uitdagend is of waar je het meeste affiniteit mee hebt! STEP-stages kunnen onder meer plaatsvinden bij bedrijven, advocatenkantoren, internationale organisaties, rechtbanken of andere juridische instanties, variërend in periode van twee weken tot achttien maanden. Voor iedere stage is een stagevergoeding beschikbaar, hoewel deze afhankelijk is van de stage in kwestie. Zij staan open voor zowel Bachelor- als Masterstudenten vanuit alle richtingen, doch met juridische achtergrond.

Er zijn tal van goede redenen om deel te nemen aan het STEP-programma. Allereerst is het mogelijk om met STEP je juridische praktijkervaring in het buitenland aan te wenden of uit te breiden. Doordat je nieuwe mensen leert kennen in hetzelfde expertisegebied verruim je je (internationaal) juridische kennis en bouw je aan een netwerk van internationale contacten. Daarmee is STEP een unieke kans om kennis te maken met een buitenlandse taal, cultuur en een ander rechtssysteem. Je wordt intensief begeleid door de lokale ELSA-groep; zij helpen onder andere met het vinden van huisvesting en de aanvraag van eventuele visa’s. Ook is het mogelijk om studiepunten te krijgen voor een stage in overleg met de faculteit. Daarnaast is een stagevergoeding vrijwel altijd gegarandeerd!

Meer informatie over STEP en de beschikbare stageplaatsen over heel Europa is te vinden op http://step.elsa.org/traineeships/. Bekijk ook onze speciaal-ontwikkelde  STEP Facebook-pagina voor het laatste nieuws over STEP binnen onze vereniging.
Ben je geïnteresseerd in een STEP-stage bij ELSA? Neem dan nu contact op met onze huidige Vice-President STEP Konstantina Antoniou via vpstep@elsa-amsterdam.nl. Zij zal je begeleiden bij het vinden van een geschikte stage.